Windows 95, 25 Yaşına Girdi

 İlk kez 24 Ağustos 1995 yılında yayınlanan Windows 95’in çıkış tarihinin üzerinden tam 25 yıl geçti. Microsoft’un bu işletim sistemi Windows’un MS-DOS üzerinde yükselen dördüncü ana sürümüdür. Windows 95, Rolling Stones‘un Start Me Up isimli yeni bir şarkısı ile ilk kez büyük bir gösteri eşliğinde kullanıcılara tanıtıldı.

O günlerde 486 ve Intel Pentium CPU’lar, megabayt RAM, CD-ROM’lar, Creative Sound blaster, IDE ve SCSI HDD’ler popülerdi ve sektörde yaygın olarak kullanılıyordu. Jay Leno, Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates ile birlikte yazılımın başlatılmasına yardımcı oldu. Microsoft, Windows 95 hakkında 1 saatlik bir siber sitcom oluşturmaları için Jennifer Aniston ve Matthew Perry‘yi bile tuttu ve yazılım o kadar popülerdi ki, ilk beş hafta boyunca neredeyse 7 milyon kopya satıldı.

Windows 95, Microsoft tarafından Windows 9x işletim sistemi ailesinin bir parçası olarak geliştirilmiş, tüketici odaklı bir işletim sistemidir. Windows 95, Microsoft’un daha önce ayrı olan MS-DOS ve Microsoft Windows ürünlerini birleştirdi ve önceki sürümüne göre, özellikle grafik kullanıcı arabiriminde (GUI) ve basitleştirilmiş tak ve çalıştır özelliklerinde önemli gelişmeler sağladı.

Son olarak, en azından yalnızca 32 bit korumalı mod uygulamaları çalıştırırken, temel olarak birlikte çok görevli 16 bit mimariden 32 bit öncelikli çoklu görev mimarisine geçmek gibi işletim sisteminin temel bileşenlerinde büyük değişiklikler yapıldı.

Kaynak

https://www.turkmmo.com/windows-95-25-yasina-girdi-h175029.html

Yorumlar